15-08-2018

Højt at flyve, dybt at falde.

Ikke alle sportsstjerner har lige nemt ved at leve et helt almindeligt civilt liv efter deres karrierestop.

Et eksempel er tyske Jan Ullrich.

Jan Ullrich tilhørte den absolutte top blandt de professionelle cykelryttere, da han i 1997 vandt Tour de France som holdkammerat med danske Bjarne Riis på tyske Team Mobile.

Siden sit karrierestop i 2006 har Jan Ulrich haft svært ved at etablere en ganske normal tilværelse.

I sidste uge var hans navn igen fremme i overskrifterne i boulevardpressen.

Jan Ullrich har siden 2016 været bosat på Mallorca efter i en årrække at have boet i Schweiz.

I 2014 var han impliceret i en trafiksammenstød, hvor han i beruset tilstand og omtåget tilstand (alkoholpromille 1,8 og det nerveberoligende stof valium) havde torpederet en anden bil med 130 km i timen (fartgrænse 140).

Han slap mildt med en bøde og en betinget fængselsstraf.

Sidste uge gik det helt galt for den forhenværende cykelhelt. Han forsøgte i fuldskab og under påvirkning af stoffer at crashe naboens fest fra sin villa på Mallorca.

Ullrich forcerede hegnet til nabogrunden og opførte sig utilbørligt over for naboens gæster.

Naboen, filmskuespilleren Til Schweiger tilkaldte politiet og urostifteren Jan Ullrich blev arresteret.

Samtlige involverede blev grundigt afhørt af politiet om hændelsen og Ulrich fik forbud mod at kontakte Til Schweiger og betræde hans grund.

Efter denne episode besluttede Ullrich, at det var på tide at gå i behandling for sit alkohol- og narkomisbrug.

Hans kone Sara havde allerede forladt familiens villa på Mallorca og taget deres tre børn med hjem til sin mor i Sydtyskland.

Inden Ulrich gik i behandling for sit misbrug og indledte en aftrapning ville han lige en sidste gang fejre sin kloge beslutning.

Han indlogerede sig på et 5-stjernet luksushotel i Frankfurt og hyrede først én, så to call-girls.

Under indtagelse af rigelige mængder alkohol og stoffer (whisky og kokain) underholdt han til et godt stykke ud på morgenen med først den ene, så den anden call-girl.

Da call-girl nr. 2 indfandt sig tidligt på morgenen (kl. 6) opstod der enighed om den seksuelle ydelse og der opstod tumult, da Ullrich greb fat om hendes hals og angiveligt foretog kvælningsforsøg.

Tysk politi vil nu undersøge om der var tale om et kvælningsforsøg og i så fald tiltale ham for mordforsøg.

Da Ullrich modsatte sig anholdelsen, besluttede politiet at lade ham indlægge på en psykiatrisk klinik.

Sidste nyt fra boulevardpressen er, at Jan Ulrich har givet udtryk for at han fortryder sin grove optræden - og at han vil indlede sin afvænning.

Han skal efter sigende have talt med sin kone og 3 børn og lovet bod og bedring.

Jan Ullrich er et eklatant eksempel på, hvor kort vej der er fra at have misbrugt forbudte præstationsfremmende midler i sport til brug af rusmidler efter end karriere.

Jan Ullrichs ulykkelige personlige deroute er langt fra den eneste forhenværende sportshelt, som ikke har formået at tilpasse sig en civil tilværelse efter sit karrierestop som professionel atlet.

Desværre nok heller ikke den sidste.

 

Kilder:

https://www.blick.ch/sport/rad/neuer-eklat-um-ehemaligen-rad-star-jan-ullrich-in-luxus-hotel-festgenommen-id8710664.html?cx_testId=3&cx_testVariant=cx&cx_artPos=0&cx_tag=rs_contextual#cxrecs_s

https://www.blick.ch/sport/rad/drama-um-ex-radstar-stuerzt-jan-ullrich-ab-weil-sein-vater-ein-saeufer-war-id8716003.html?cx_testId=3&cx_testVariant=cx&cx_artPos=2&cx_tag=rs_contextual#cxrecs_s

https://www.blick.ch/sport/rad/das-geschah-in-der-skandal-nacht-wuergte-ullrich-die-frau-weil-sie-telefonierte-id8716939.html?cx_testId=3&cx_testVariant=cx&cx_artPos=0&cx_tag=rs_contextual#cxrecs_s