21-06-2018

DR2's "Bossen og plejehjemmet" var et gratis udstillingsvindue for it-millionæren André Rogaczewski.

28. maj 2018 bragte DR2 et program med titlen ”Bossen og plejehjemmet”.

IT-specialisten André Rogaczewski var af programmets tilrettelæggere inviteret til at studere arbejdsgangene på et kommunalt plejehjem i Aalborg kommune.

Som en nutidens ”rationaliseringsekspert” skulle adm. direktør André Rogaczewski komme med forslag til en anden og mere effektiv arbejdstilrettelæggelse, så det ansatte plejepersonale ville få mere tid til at ”være sammen med plejehjemmets beboere”.

En mere effektiv arbejdstilrettelæggelse kunne måske ovenikøbet også give plejepersonalet mere tid til at lade beboerne indgå i den daglige tillavning af mad.

Den tilkaldte rationaliseringsekspert undrede sig over hvorfor plejepersonalet ved dagens begyndelse samledes om en arbejdsstation (computerbord) og i fællesskab uddelte opgaver til hinanden.

Hver medarbejder blev tildelt en vis antal beboere og registrerede deres opgave løbende via deres bærbare computer.

Dette mente rationaliseringseksperten var unødigt tidskrævende og kunne gøres langt mere effektivt.

Plejepersonalet blev nu inddelt i grupper på to og sendt ud til pleje af beboerne på deres værelser.

Den ene af de to skulle varetage plejeopgaverne; den anden skulle registrere udførelsen via sin medbragte computer.

Omlægningen af den vante arbejdsgang blev fra nogle af plejepersonalet mødt med stor skepsis og en del modstand.  

Efter omlægningen af arbejdsgangen viste det sig dog, at plejepersonalet havde mere tid tilovers til samvær med beboerne - og deres skepsis blegnede.  

Den tilkaldte rationaliseringseksperts indgreb viste sig at virke - og alt åndede tilsyneladende fryd og gammen på plejehjemmet Lindholm.

Både beboere og plejepersonale gav udtryk for større glæde.  

Det - som DR2 imidlertid ikke oplyste seerne om var - hvem denne tilkaldte rationaliseringsekspert var.

Han kom tilsyneladende ubeskrevet ind fra gaden og medvirkede som en deus ex magina til løsning af nogle velkendte problemer i plejesektoren.

DR2’s program blev sendt 28. maj 2018.

7. juni gik IT-selskabet Netcompany på Børsen.

Dagbladet Jyllands-Posten berettede 8. juni 2018 følgende om IT-selskabets Netcompanys børsnotering:

”Kort tid efter klokken ringede Netcompany på børsen, solgte selskabets tre stiftere en del af deres aktier. For André Rogaczewski betød det, at der rullede 263 mio. kr. ind på kontoen, mens han stadig har aktier for 494 mio. kr. i selskabet.

Sammen med sine to medstiftere har han dermed cashet ind på Netcompany flere gange.

I 2006 blev det dengang unge, men fremadstormende selskab solgt til kapitalfonden Axcel, der fik 60 pct. for en kvart milliard kroner.

Men i 2011 valgte Axcel af sælge det hele tilbage til trioen Claus Jørgensen, Carsten Gomard og André Rogaczewski, som kunne rejse kapital nok til at give Axcel en acceptabel gevinst på de fem års ejerskab.

I 2015 kom så næste hug, hvor den norske kapitalfond FSN købte lidt over halvdelen af Netcompany for 1,1 mia. kr. Og nu kan både FSN og stifter-trioen altså for alvor begynde at tjene penge på deres ejerandele.

Værdien af Netcompany er i løbet af torsdagen steget fra 7,75 mia. kr. til 9,77 mia. kr.

https://jyllands-posten.dk/protected/premium/erhverv/ECE10668444/fest-hos-netcompany-efter-boersdebut-det-foeles-fantastisk

 

Hvilken sammenhæng er der mellem de to begivenheder?

Ideen med at lade en IT-ekspert se på arbejdsgange på et kommunalt plejehjem er for så vidt god nok.

Men som seer føler jeg mig snydt ved ikke at få oplyst, hvem den tilkendte ekspert er.

DR burde have oplyst seerne om, at André Rogaczewski er adm. direktør i it-selskabet Netcompany, som med stormskridt er på vej ind i den offentlige sektor.

Programmet ”Bossen og plejehjemmet” kommer derfor til at fremstå som gratis reklame for André Rogaczewskis Netcompany - og det er vel ikke DR’s opgave?

 

Kilder

https://www.dr.dk/tv/se/big-business-og-borgerservice/bossen-og-plejehjemmet/bossen-og-plejehjemmet

 https://jyllands-posten.dk/protected/premium/erhverv/ECE10668444/fest-hos-netcompany-efter-boersdebut-det-foeles-fantastisk