22-02-2018

Italienske fascister i den næste italienske regering?

4.  marts er der valg til det italienske parlament, Deputérkammeret.

Hvis vi betragter udbuddet af politikere på valg forekommer det pauvert: De italienske vælgere kan vælge mellem to politikere som har trukket sig i lidt tilbage.

Den ene - Berlusconi - ufrivilligt. Den anden - Beppe Grillo - af egen fri vilje.

Dertil kommer Mateo Renzi, som er vendt tilbage efter at have lidt et forsmædeligt nederlag i folkeafstemningen om en ændret Forfatning, der gjorde Italien mindre demokratisk.

Ud over de gammelprøvede Silvio Berlusconi og Mateo Renzi og Femstjernebevægelsens ’grå eminence’ Beppe Grillo findes også det seneste skud på den italienske fascismes stamme - Georgia Meloni.

 

Det sidste skud på stammen.

Meloni er forkvinde i det endnu lille Fratelli d’Italia (Italiens brødre), som er det sidste på stammen af italienske fascistiske organisationer.

Ligesom Mussolinis barnebarn Alexandra Mussolini gav den italienske et feminint outlook, gør Meloni det også.

Meloni har i til trods for sin forholdsvis unge alder en imponerende karriere bag sig. Som ganske ung gik hun ind i politik som medlem af MSI’s ungdomsafdeling (MSI: Den italienske sociale bevægelse).

I 1995 fulgte hun partileder i MSI Gianfranco Fini ind i den Nationale Alliance (AN).  Året efter blev Meloni forkvinde i AN’s studenterbevægelse.

Som 21-årig blev hun valgt til det romerske provinsråd for AN - og samme år gjorde Gianfranco hende til national direktør i National Alliance.

I 2004 blev hun valgt til forkvinde i den Nationale Alliances ungdomsafdeling. Meloni var godt i gang med at gøre karriere på den yderste højrefløj i italiensk politik.

I 2006 blev hun valgt til næstformand idet italienske parlament, Deputérkammeret.

I 2009 smeltede den Nationale Alliance sammen Berlusconis Forza Italia til Frihedens Hus. I 2008 blev Meloni udnævnt til ungdomsminister af Berlusconi i hans 4. regeringsdannelse.

Meloni var den yngste minister nogensinde i Italiens brogede parlamentariske historie.

I 2012 valgte Meloni at bryde ud af Frihedens Hus, da Berlusconis korruption og kriminelle handlinger blev for meget for Meloni og to af hendes partifæller, som sammen dannede Fratelli d’Italia (Italiens Brødre).

Navnet Italiens Brødre er taget fra den første linje i Italiens nationalsang og vidner om Brødrenes patriotiske grundholdning.

Når italienere med hånden på hjertet synger deres fædrelands patriotiske nationalsang, lyder de første linjer:

Italiens brødre, Italien er vågnet.

Og Scipio [den romerske hærfører Scipio med tilnavnet Africanus besejrede Hanibal fra Kartago] har iført sig sin hjelm.

Omkvædet lyder: Lad os danne en kohorte [en 1/10-del af en romersk legion]

Vi er klar til at dø!

Italien er klar til at dø!

Ja!

Og verset fortsætter:

”I århundreder har vi været underkuede og latterliggjorte,

Fordi vi ikke stod samlet,

Lad et flag, et håb samle os alle.

Timen er inde til at vi står sammen.”

Sangteksten er fra før Italiens samling 1861 (1848).

Selvom Italiens Brødre kun fik 2% af stemmerne ved parlamentsvalget i 2013, skal man ikke afskrive Meloni og Fratelli d’Italia.

Ved borgmestervalget i Rom 2016 fik Giorgia Meloni mere end 20 % af stemmerne.

Fratelli d’Italias stemmer kan godt gå hen og blive afgørende for en regeringsdannelse - og så vil der igen være fascister i en italiensk regering -  ligesom i Berlusconis 4. kabinet i 2008.

 

Kilder: 

Mathias Ertmar Meincke: Partiet Lega har droppet Nord for at erobre hele Italien. Dagbladet Information, 22. februar 2018. 

Wikipedia.