23-02-2017

Den førende franske præsidentkandidat Marine Le Pen dømt for misbrug af EU-midler.

Dansk Folkepartis Morten Messerschmidt er ikke den eneste, som bruger midler fra EU til andre formål - end tiltænkt fra EU’s side.

Hvis man troede, at modstandere af den Europæiske Union ville bøje sig i taknemmelighed og sige pænt tak, når de som medlemmer af EU-parlamentet modtager støtte til aflønning af personale, tror man fejl.

Franske Marine Le Pen er netop af den Europæiske Domstol blevet dømt til at tilbagebetale løn til to af sine nærmeste medarbejdere i Front National.

Partiet har uretmæssigt brugt midler fra EU til aflønning af sin personlige bodyguard og sin stabschef.

EU’s kontor for svindel OLAF og EU-Domstolen har afgjort, at Front National skal tilbagebetale en klækkelig sum i erstatning for uretmæssig bug af betroede midler.

Foruden Marine Le Pens to egne medarbejdere er også 3 af Front Nationals medlemmer af EU-parlamentet blevet dømt til at tilbagebetale midler udbetalt til organisationen i kraft af deres medlemskab af EU-parlamentet.

Det britiske dagblad Guardian opgiver det samlede beløb, som Front National skal tilbagebetale til 600.000 Euro.

Herunder skal partiets stifter Jean-Marie Le Pen som mangeårigt medlem af EU-parlamentet alene betale 320.000 Euro.

Man kan undre sig over, at den højrepopulistiske Marine Le Pen ikke holder sin sti ren, når hun jo netop fører sig frem som ”ren” og ”uplettet” i forhold til sine konkurrenter til præsidentposten ved valget til april-maj 2017.

Marine Le Pen har ført kampagne mod hele den gamle elite af politikere, som er sovset ind korruption og som - ifølge hende - ikke repræsenterer folket men ”eliten”, det politiske establishment.

Nu er hun selv blevet grebet med fingrene i klejnekassen og går således ikke fri for beskyldninger om svig og bedrageri med offentlige midler.

At hun har skudt sig selv i foden behøver ikke nødvendigvis at betyde, at hun er sat tilbage i slutspurten om at vinde det franske valg.  

Men det bør unægteligt give hendes vælgere anledning til at stille spørgsmålstegn ved hendes troværdighed som politiker.

Man bør som bekendt ikke kaste med sten, når man selv bor i et glashus.

Kun vælgerne kan afgøre hendes forsatte skæbne som politiker.

Anderledes med Dansk Folkepartis Morten Messerschmidt hvis fremtidige karriere som politiker - ifølge Pia Kjærsgaard -  skal afgøres af EU’s kontor for svindel, OLAF.  

Kilde:

https://www.theguardian.com/world/2017/feb/22/le-pen-bodyguard-questioned-alleged-misuse-of-eu-funds