03-02-2017

I Danmark har vi ingen Steve Bannon som i USA - men alligevel.

Har du også undret dig over, hvordan en hidtil ukendt person, som kun har gjort sig bemærket som redaktør af en inferiør nyhedsside, som næsten gad læse med ét - af præsident Donald Trump - blev hentet ind i det Hvide Hus og gjort til en af Trumps nærmeste rådgivere.

Navnet er Steve Bannon og hans nyhedsside lyder navnet Breitbart.   

Det kunne da ikke ske i Danmark, vil du måske tænke.

Jo det kunne. Det er faktisk allerede sket. Uden sammenligning i øvrigt, da der er store forskelle på Danmark og USA.

 

Ole B. Olsen - fra redaktør af nyhedsside til minister.

Navnet er Ole B. Olsen, trafikminister i den siddende VLAK-regering.

Ole B. Olsen har en fortid som journalist på danske dagblade, men var ikke tilfreds med holdningen på dagbladene. Ole B. Olsen mente ikke, at holdningen var tilstrækkelig liberal/liberalistisk.

Ole B. Olsen designede derfor sin egen hjemmeside og kaldte den 180 grader.

På sin hjemmeside hudflettede han den danske velfærdstat, som han mente havde vokset sig ud over alle bredder.

Velfærdstaten havde klientgjort borgerne i en grad, som gjorde dem til ”slaver”. Olsen mente, at velfærdsstaten skabte sociale ”tabere”. ”Taberfabrikken” hed en af hans bøger.

Samme tankegang var Anders Fogh Rasmussen fremkommet med i 1993 i sin bog om minimalstaten, som Ole B. Olsen var inspireret af.

Ole B. Olsen forsøgte via sin hjemmeside at relancere den liberalisme som Partiet Venstre i Fogh Rasmussens regeringstid - efter Ole B. Olsens mening - havde givet afkald på.

Få - om nogen - havde på dette tidspunkt forestillet sig, at Ole B. Olsen en dag ville komme til at sidde som minister i en borgerlig regering. Dertil var hans meninger og holdninger for rabiate og outrerede.

Men verden skulle blive klogere, ligesom verden blev klogere, da Donald Trump inddrog Steve Bannon som en af sine nærmeste rådgivere i sit Nationale Sikkerhedsråd (NSC).

Ganske vist sidder Ole B. Olsen ikke i regeringens koordinationsudvalg, men trafikminister i VLAK-regeringen er da også meget godt gået.

 

Karen Jespersen - fra minister til redaktør af nyhedsside.  

Et andet eksempel på hvorledes vejen fra egen lille hjemmeside til ministerpost kan gå, kunne være Karen Jespersen.

Karen Jespersen har ganske vist gjort det den omvendte vej. Karen Jespersen endte som medredaktør på sin og sin mands (Ralf Pittelkow) nyhedsside den Korte Avis.

Det er vist ikke for meget sagt, at den Korte Avis ligger et godt stykke til højre i det politiske spektrum, indvandrerfjendsk og islamofobisk.   

Karen Jespersens vej fra venstre mod højre gik som rødstrømpe i Venstresocialisterne, via Socialdemokratiet og til Venstre. Undervejs nåede Karen Jespersen at være minister i både socialdemokratiske -og Venstre-regeringer.

Så i en vis forstand er også Danmark ”mulighedernes land” - på samme måde som USA altid har pralet med at være.     

Kilde:

Niklas Hessel: Régent provocateur. Weekendavisen. 3. februar 2017.