17-01-2017

Gå ikke i Trumps mediefælde!

Der er ikke meget opløftende at sige ved Donald Trumps snarlige indsættelse som ny amerikansk præsident 20. januar 2017. 

Der er derimod er grund til at advare alverdens medier - store som små - mod at lade sig narre af Trumps smarte mediestrategi.

Tro ikke et ord af hvad han siger: Han er fuld af løgn. Trump er IKKE - som de fleste af os heldigvis er - udstyret med en samvittighed. Og hvis han alligevel skulle være udstyret med en sådan, bekymrer den ham ikke. Trumps samvittighed er altid ren, uanset hvad andre måtte hævde. 

Til medierne: Gå ikke i Trumps mediefælde, lad være med at referere alle hans skøre påfund og vanvittige udtalelser. Udvis passivitet og diskret tilbageholdenhed overfor denne samvittighedsløse skarnsknægt som et flertal af amerikanske valgmænd har udpeget til præsident. 

Fyld ikke medierne nonstop med Trumps nyeste og skøre påfund. 

Og til mediebrugerne: Lad vær med at lytte til mediernes evindelige underholdende indslag om Trumps nyeste påfund. 

Men lyt til en af de få, som gennem flere årtier har fulgt fænomenet Trump så tæt som muligt: Cay Johnstone, hvis bog ”Donald Trump - Vejen til magten” nu er udkommet på dansk. 

Trumps livsforløb og karriere som forretningsmand burde have umuliggjort, at han var blevet valgt til De Forenede Staters førstemand. Men det umulige skete. 

Trump har selv sagt det på sin egen karakteristiske facon: ”Jeg kunne stå midt på Fifth Avenue [hovedstrøg i New York] i Manhattan og skyde en eller anden person uden at tabe stemmer”. 

Trump betragter sig selv som et overmenneske. Derfor kan han gøre som han vil. For de fleste andre anstændige borgere gælder det bestående samfunds regler og normer. Ikke for Trump. Trump betragter sig hævet over alt og alle. 

For ham gælder ikke regler for civiliseret opførsel overfor sine medmennesker. 

Trump plejer omgang med de mest slyngelagtige mafia-bosser i USA, folk som Joseph Cinque, som er formand for en ”præmiefond”, American Academy of Hospitality Services, som uddeler hæderspriser til virksomheder i den omfattende Trump-koncern. 

Cinque er dømt for salg af narkotiske stoffer og stjålet kunst fra sin lejlighed på Manhattan og skal have haft forbindelse til mafia-bossen John Gotti fra Gambino-klanen. 

Vi kan vente os alt fra Trumps side og han har det ikke fra fremmede. Trump har lært af mafiaen og dens gangstermetoder

Intet af det han sagde før valgkampen står til troende: Trump er IKKE solidarisk med manden eller kvinden på gaden, Main Street; han er businessman og solidarisk med finansverdenen på Wall Street. 

Trump har IKKE tænkt sig at bryde med The Establisment. Han udnævner rask væk personer med en fortid i store amerikansk ejede olieselskaber som Exxon Mobile og pensionerede højreorienterede høge fra militæret. 

Trump er som ventet en fuldendt demagog, en politisk svindler, som bevidst fører den amerikanske befolkning bag lyset og snyder sine egne vælgere, så vandet driver af dem. 

Mange af hans vælgere vil om føje år komme til at fortryde deres skæbnesvangre valg af Trump. 

Men de gjorde det i god tro. For hvad var alternativet? Var det meget bedre? Nej desværre ikke. 

Så USA befinder sig i nogen grad i en nødsituation med en helt igennem uansvarlig og utilregnelig præsident for verdens hidtil største og stærkeste militære magt. 

Hvordan mon det skal gå? Og hvad siger det om verdens tilstand? 

 

Kilde

Martin Burcharth: Bondefanger og præsident. Dagbladet Information, 17. januar 2017. 

David Cay Johnston: Donald Trump - Vejen til magten. Peoples Press. 2017.             

 

Læs mere om Trumps tætte mafiaforbindelser: http://www.dailymail.co.uk/news/article-3716125/How-Trump-Mob-offer-not-refuse-killing-building-skyscraper-Donald-s-shrewdest-investment-MAFIA.html