02-11-2016

Når to amerikanske præsidentkandidater klokker i det.

Hillary Clinton burde måske være lidt mere forsigtig med hvem hun omgås i sit politiske liv, hævder hendes politiske modstandere.

Hun burde i det mindste se sig bedre for, når hun ansætter sine personlige rådgivere.

Tag nu f.eks. vicestabschef Huma Abedin i Hillary Clintons personlige stab af rådgivere.

Hvorfor har hun ikke ladet Forbundspolitiet, FBI sikkerhedscleare Huma Abedin før hun ansatte hende som en af sine allernærmeste personlige rådgivere?

Det grænser til uansvarlighed og hvad der er værre ”landsforræderi”.

Hvad er der galt med Huma Abedin og hvorfor er hun muligvis en ”sikkerhedsrisiko” ifølge hendes politiske modstandere?

Huma Abedin udgør med sin muslimske baggrund, som datter af en indisk far og en pakistansk mor en mulig ”sikkerhedsrisiko” - ifølge mange i Trumps lejr.

Som ung studerende hun på George Washington University i hovedstaden Washington D.C. Huma Abedin fik om 19-årig i 1996 ansættelse som praktikant hos Hillary Clinton, der på daværende tidspunkt var præsidentfrue i det Hvide Hus i Washington D.C.

Hendes mand Bill Clinton var amerikansk præsident i to perioder fra 1992 til 2000. Hillary var en præsidentfrue med politiske ambitioner, som skulle opfyldes, når det blev hendes tur.

Huma Abedin var som sine forældre muslim og da far Zayed og mor Sereha i 1978 fik tilbudt job i Saudi-Arabien af en vis Omar Nasseef, som var generalsekretær i World Muslim Brotherhood.

Jobbet gik ud på at oprette en muslimsk organisation Institute of Muslim Minority Affaires (IMMA), som skulle propagandere for muslimsk, dvs. wahhabistisk rettroenhed for muslimer i ikke-musliske lande.

Indtil sin død i 1993 varetog far Zayed dette job og samme år overtog mor Sareha og datteren Huma (og en bror) fars hverv.

Huma var medredaktør af organisationens tidsskrift indtil 2008. I 2008 har hun har formodentligt skulle deltage i nomineringen af Hillary Clinton til demokratisk præsidentkandidat i 2008, hvor hun tabte til Barack Obama.

Ved en komsammen i det Hvide Hus i 2001 sammenførte Hillary det unge og håbefulde demokratiske medlem af Kongressen Andrew Weiner med sin personlige rådgiver og nære veninde Huma Abedin.

9 år senere blev de gift, men i 2011 begyndte deres ægteskab at krakelere og Andrew Weiner røg tilsyneladende ud i en personlig krise. Han begyndte at lægge pornografiske billeder af sig selv på Twitter til mindreårige piger.

I første omgang støttede Huma sin mand, da det slap ud til offentligheden. Hun ville ikke - nøjagtigt som Hillary i tilfældet med Bill - ødelægge sin mands politiske karriere.

Da det gentog sig under Andrew Weiners kampagne under valget til borgmester i New York i 2013, måtte han under stor offentlig bevågenhed trække sit kandidatur. Huma havde nu fået nok - og ville skilles.

I forbindelse med undersøgelsen af Weiner-affæren har Forbundspolitiet, FBI undersøgt både Huma Abedins og Andrew Weiners computere og har måske fundet kompromitterende materiale, som kan belaste Hillary Clinton.     

Hvis det lykkes Hillary Clinton at vinde valget 8. november er det ikke hendes egen skyld, men snarere fordi hendes modkandidat Donald Trump i endnu højere grad har formået at spænde ben for sig selv.

God fornøjelse 8. november!  

 

Kilder:

Stina Ørregård Andersen: Loyaliteten kan koste Clintons politiske datter dyrt. Kristeligt Dagblad. 1. november 2016.  

Huffington Post, Washington Post, Vanity Fair og

Global Muslim Brotherhood Watch. http://www.globalmbwatch.com/huma-abedin/