19-10-2016

Dansk Folkepartis falske melodi.

Det største blufnummer i nyere dansk politik synes nu for en gangs skyld at stå overfor at kunne blive afsløret for øjnene af en undrende offentlighed.

Kan det virkelig passe, at det noget så populære Dansk Folkeparti ikke har rent mel i posen?

Er det virkelig sandt, at Dansk Folkepartis store stemmemagnet Morten Messerschmidt, som ved sidste EU-parlamentsvalg skaffede DF 4 medlemmer af EU-parlamentet - bevidst og med overlæg har misbrugt betroede midler fra det EU, som han er den argeste modstander af?

Hvordan kunne han gøre det?

Messerschmidt som førte sig frem som den skarpeste kritiker af den bureaukratiske mastodont i Bruxelles og de korrumperede eurokrater, der som en flok parasitter lukrerer på de europæiske skatteydere.

Nu er han selv forvandlet til en ynkelig lille bureaukrat, som har haft snabelen nede i en af EU’s mange kasser, hvor man rundhåndet deler ud af skatteborgernes surt tjente skattepenge.

Messerschmidt har gjort sig selv til et spejlbillede af EU’s hjord af pengegriske eurokrater.

Messerschmidt må naturligvis lide den tort at blive sat uden for døren i Dansk Folkeparti (indtil faren er drevet over?).

Dansk Folkeparti skal nu foretage en grundig overvejelse over, hvordan partiet skal håndtere den uheldige sag.

Partiet har så vidt jeg kan se to muligheder:

Enten benægt (som Messerschmidt) - eller forsøg med ”damage control” (som Thulesen-Dahl).

Da sagen helt klart og åbenlyst skader DF, må synderen Messerschmidt sættes i skammekrogen (udtræde af partiets ledelse) for at give det udseende af, at partiet tager sagen alvorligt.

Jeg vil håbe, at den aktuelle sag får flere til at stille sig spørgsmålet, hvad Dansk Folkeparti er for et parti.

Der hersker alt for stor uklarhed i offentligheden, om hvilken slags parti Dansk Folkeparti er.

Stil følgende spørgsmål:

Er DF et alternativt Socialdemokrati, som står last og brast om den skandinaviske velfærdsmodel? (mest forkert, meget lidt rigtigt)

Er DF et ”nationalkonservativt” parti, som hylder Gud, konge og fædreland”? (ikke helt forkert)

Er DF et ”højrepopulistisk” parti? (ikke helt forkert).

Eller er DF i bund og grund et småborgerligt liberalt parti, som inderst inde og dybest nede hylder fri markedsøkonomi, fri handel og …lukkede grænser? (ikke helt forkert).

Hvis ikke du kan svare klart ja til nogle af disse forslag, er det fordi DF ikke lader sig indordne under nogen specifik ideologisk betegnelse, men snarere - med Pia Kjærsgaards eget ord - må betegnes som ”eklektisk”.