18-08-2016

Sportens kleptokrater

 

Det brasilianske politi arresterede natten mellem tirsdag og onsdag den 71- årige Patrick Hickey på et hotel i Rio de Janeiro, Brasilien.

Hickey er medlem af IOC, som er arrangør of OL i Rio de Janeiro 2016.

Hickey er af de brasilianske myndigheder mistænkt for at være involveret i illegalt salg af billetter til sportbegivenhederne i Rio.

Det irske medlem af IOC Patrick Hickey er mistænkt for at være involveret i illegalt salg af billetter til OL i Rio de Janeiro.

Den ældre herre blev angiveligt på grund af akutte smerter i sit bryst kørt til et nærliggende hospital.

Patrick Hickey har i 28 år siddet i det selvsupplerende IOC.

IOC har rettighederne til OL og lever af at sælge verdens største sportsbegivenhed til sponsorer og medier over hele verden.

En mindre sideforretning er salget af billetter, som IOC mod betaling, bestikkelse har udloddet til diverse billetbureauer i de enkelte lande.  

Det autoriserede billetbureau i Irland hedder PRO Sports Management.

Illegale billetbureauer som britiske THG er også på markedet og har i Rio solgt (falske) billetter til overpris - påtrykt IOC’s officielle logo.

THG’s ejer Marcus Evans og hans salgsagent Kevin Mallon blev 5. august arresteret for illegal handel med billetter til overpris.  

PRO Sports Management benægter ethvert kendskab til illegal handel med autoriserede billetter.    

Den britiske journalist Andrew Jennings har i bøger - senest i bogen ”FIFA-banden. Afsløringen af Sepp Blatter og den korrupte fodboldverden” vist, at både IOC og FIFA har taget imod bestikkelse fra billetbureauer.

Der er altså intet overraskende i, hvis det skulle vise sig, at et højtstående og mangeårigt medlem af IOC som irske Patrick Hickey personligt skulle være involveret i salg af billetter til overpris til OL i Rio de Janeiro 2016 og muligvis selv nyde godt af fortjenesten.  

Det vil blot være endnu et eksempel på, hvor korrupt store sportsorganisationer som IOC og FIFA er.  

Irlands sportsminister Shane Ross har i betragtning af sagens alvor afkortet sit besøg i Rio og er taget hjem til Irland for at holde krisemøde med justitsminister Maire Whelan, ministerkolleger og embedsmænd.

Irske politikere er forundret over, at IOC ikke ønsker en ”uafhængig” undersøgelse.

Det behøver de ikke undre sig over.

Ifølge den britiske journalist Andrew Jennings har det aldrig været kutyme blandt medlemmer af toppen i hverken IOC eller FIFA, når de var under mistanke for at have beriget sig.

Patrick har - indtil røgen har lagt sig - trukket sig tilbage fra rampelyset og har ladet sig indlægge på et hospital.

IOC beklager, at Patrick Hickey midlertidigt har trukket sig fra IOC.

Alt er som det plejer at være.      

 

Kilde.   

Irish Olympic chief Patrick Hickey steps aside amid ticket sales probe.

belfasttelegraph.co.uk, 18. august  2016.  

Andrew Jennings: FIFA-banden. Afsløringen af Sepp Blatter og den korrupte fordboldverden. Peoples Press. 2016.