25-07-2016

Hvem skal være USA' næste præsident?

Jeg giver ikke Hillary Clinton mange chancer for at slå sin rival Donald Trump. Ingen af disse har format til noget stort.

Ingen af disse to kandidater har statsmandskarakter eller udviser politisk lederskab.

Den ene Hillary Clinton er bare mere af den samme suppedas. Hun har heller ikke løsningen på nationens problemer: manglende jobskabelse, middelklassens forarmelse, et politisk lammet system osv.

Heller ikke hendes modkandidat Donald Trump, som fører sig frem som den store frelser og stærke mand har løsninger på nationens problemer.

Og det er katastrofalt, når man påtænker at Amerikas Forenede Stater stadig er et verdens rigeste lande med den største økonomi og det stærkeste militær.

I tiden frem til præsidentvalget i november 2016 bliver vi vidner til den måske største smudskampagne, som vi nogensinde har set i amerikanske valg.

Alle midler vil blive taget i brug: De to kandidaters fortid vil blive gravet op til undersøgelse og granskning, som var det to opgravede lig.

Al det smuds som kan opgraves vil blive kastet i hovederne på hinanden og medierne vil godte sig og gnide sig i hænderne af bar medieliderlighed.

Og medierne har allerede taget forskud på glæderne: Det britiske smudsblad (pænere: tabloidblad) Daily Mails webside beretter 10. juni 2016, at der er udkommet en ny erindringsbog af en person (Dolly Kyle), som har kendt både Bill Clinton og Hillary Rodham fra de var helt unge.

Endnu en gang får vi serveret historien om det helt specielle forhold mellem Bill Clinton og Hillary Rodham, hvis nogen skulle have glemt det.

Nej, Hillary Rodham var ikke Bill Clintons førstevalg. Faktisk brød han sig ikke rigtigt om Hillary. Hun var hverken køn eller særligt charmerende. Det var derimod Dolly Kyle, som han langt hellere foretrak. Hun var smuk og charmerende, hvilket fremgår af Daily Mails billedserie.

Hillary Rodham, senere Clinton er i det hele taget en slet personage, som man bør holde sig langt fra, hvis man er et anstændigt menneske som Dolly Kyle.

Dolly Kyle afslører for os forholdet mellem de to nuværende ægtefæller: Bill brugte Hillary til at finansiere sin politiske karriere først som guvernør i Arkansas, senere som præsident i USA.

Hillary Rodham var mindst lige så karriereindstillet og magtliderlig (og tilmed pengegrisk) som Bill Clinton: Hun ”red på Bills frakkeskøder”, ifølge Dolly Kyle.

Så det lover godt for USA’s fremtid. Valget står således mellem en højrepopulistisk demagog som Donald Trump eller en helt igennem falsk og - helt uden politiske mål - Hillary Clinton.

Måske er det derfor, at hun ikke har lyttet til sine græsrødder i Det demokratiske Parti og har valgt en moderat politiker som Tim Kaine som sin vicepræsident?

Donald Trump har i bedste populistiske stil allerede fundet på et øgenavn til Tim Kaine: ”Corrupt Kaine”.

Så er tonen ligesom slået an.

God fornøjelse med valgkampen.

Kilde: dailymail.com 16. juni 2016; Dolly Kyle: The Other Woman. A Political Biography.