24-07-2016

Trumpolismen 10 bud.

Trumpolisme er en nyskabelse indenfor den politiske videnskab. Ophavsmanden til teorien er undertegnede, som selv har fundet på ordet for denne særlige amerikanske afart af højrepopulisme.

Trumpolisme er opkaldt efter det Republikanske Partis valgte præsidentkandidat til næste amerikanske præsidentvalg, Donald Trump.

Jeg fremstiller Trumpolismens 10 bud (efter eget hoved):

1. Tal altid nedsættende om dine politiske modstandere, de er ikke bedre værd!

2. Giv dem gerne øgenavne, som angiver et væsentligt karaktertræk ved deres person: F.eks. ”Lying” Ted Cruz, ”Crooked” Hillary Clinton. Så ved alle hvad de står for.

3. Gå aldrig tilbage til en fuser: Tru den ”ghost-writer” som skrev din biografi i 1984 og som frit fra leveren fortæller om dit frivole privatliv med et sagsanlæg, hvis han ikke tilbagekalder bogen og betaler tilbage, hvad han måtte have haft af indtægter på bogen.

4. Find nogle få mærkesager og bank dem ind i hovedet på folk ved at gentage dem til hudløshed: Som f.eks. ”Vi vil bygge en stor mur på grænsen mellem Mexico og USA”, som skal forhindre illegale immigranter i at oversvømme vort land med kriminalitet og narko”. Eller ”We will make America great!”.

Det skal være letforståeligt og uden dikkedarer.  

5. Lov ”guld og grønne skove” til alle de industriarbejdere, som gennem årene har mistet deres arbejdspladser i industrien.

Hvis nogen spørger hvilke brancher du vil skabe i, svarer du: kulindustrien - og andre unavngivne. Du behøver ikke sætte navne på.

 6. Før dig frem som et alternativ til de to store partier. Brug gerne et af dem som platform for dit kandidatur. Lige meget hvilket.

7. Hvis du bliver valgt som kandidat for et af disse, skal du ikke tage partiets program alvorligt, men blot holde dig til egne mærkesager.

8. I din valgkamp skal du aldrig indlade dig i diskussioner med andre kandidater. Dialog betaler sig ikke, det vinder du aldrig noget ved. Ødelæg ethvert optræk til debat med dine konkurrenter. Brug alle midler. Respektér ikke ordstyreren som fordeler taletiden. Afbryd gerne de andre og tal i munden på dem. Giv dem ikke tid til at svare på dine angreb, forsæt med nye angreb.   

9. Tag dig ikke af mediernes beskyldninger for ”mandschauvinisme” og ”kvindehad”, men før dig frem som en barsk fyr, der i ethvert henseende er parat til at bruge skrappe midler. Det gælder f.eks. kriminalitet og indvandring.

Hvis dine politiske modstandere forstyrrer dine møder, skal de have prygl af dine tilhængere, indtil de fortrækker.  

10. Brug Obamas og Hillary Clintons fatale udenrigspolitiske fejltagelser i Afghanistan, Irak og Libyen til at føre dig frem som én der sætter nationens og den amerikanske befolknings interesser højest.  

Dette er i sin grundsubstans trumpolismens hovedpunkter og kan kopieres af enhver højrepopulist verden over.